boost til immunforsvaret

f

Med sæson for influenza, løbende næser, nys og host kommer der løbende immunforsvars styrkende snacks og frisk pressede juicer rundt på skrivebordene. Travlhed gør, at vi skal passe på bureau drengene, så de ikke bliver syge. Ikke kun for bureauets skyld - men ligeledes for, at de er til gavn for hjemmefronten i fritiden.

Med ganske få remedier kan man få et boost til fornyet energi, styrket immunforsvar, vitaminer, mineraler og sund tarmflora. For  80% af vores immunforsvar sidder i tarmen. Er tarmfloraen ikke i balance, er kroppen ekstra modtagelig for virus og uønskede bakterier og dermed sygdom.

En hurtig gennemgang af de mest populære:

Frisk presset juice af:


  • Æbler, appelsiner, gurkemeje, ingefær, spinat. Altid skøn, fyldt med jern - virus hæmmende - anti inflammation - vitaminer - mm

  • Rødbeder, æbler, ingefær, citron. Booster humøret - energien - vitaliteten - udholdenhed mm.

  • Agurk, grønkål, ingefær, blegselleri, citron, agurk. Basedannende - holder kroppens pH i balance - indeholder klorofyl - udrensende mm.


Der er utallige muligheder for at variere disse juicer. Brug gerne masser af kål, spinat, rødbeder, broccoli mm blandet med æbler og appelsiner. Spiced op med gavmilde ingefær stykker. Og når foråret kommer bruger jeg masser af skvalderkål, fuglegræs og brændenælder.

En anden snack der spreder glæde i tarmsystemet er A38 toppet med fx friske blåbær, hindbær, brombær, havtorn, mandler, hørfrø, hampefrø mm. Altid en go immunforsvars boostende snack med gavnlige acidophilus bakterie kulturer.

Smoothies i alle afskygninger. Igen kan en A38 bruges, eller Alpro soya yoghurt, mandelmælk, alm mælk, kokosmælk, ja alle der passer ind i modtagernes smag. Blend med bær fra frost, gerne havtorn der indeholder store mængder C vitamin og meget gerne tilsæt en håndfuld chiafrø for protein og Omega3 indholdet i disse vidunderfrø. Hampefrø er ligeledes skønne - smager lidt nøddeagtige. Hørfrø der knuses let i blenderen er guf for hjernen og de bliver omsluttet af  en tyk slim, når de bliver våde, der er rigtig god for tarmfunktionen.

Disse snacks, der kun er en brøkdel af de snacks der er langet ud på skrivebordene,  bringer smil og glæde hos kollegerne.  Er man ekstra skidt kommer et andet i arsenal i brug med af C vitaminer i brusetabletform der opløses i vand og tilsættes 30 dråber Echina Gold dråber. Et naturprodukt der er rigtig god mod virus angreb. Pebermyntedråber der får øjne til at løbe i vand og næsen til at løbe igennem..

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.