Dagens bureau burger

m

Drengene er efterhånden ved at møde ind på bureauet her efter sommerferien. Derfor kan man godt forkæle dem lidt. For når deres årlige højdepunkt - sommerferien -  er slut og udsigten til efterår er en kendsgerning, trænger de virkelig til ekstra hygge og omsorg.

De drenge er vores guld og de skal nurses. Hygges lidt om. Og de skal have ekstra bevågenhed her den første uge tilbage ved skrivebordene. Heldigvis er de let påvirkelige, så lidt smoothies, frisk pressede juicer, kager og så er der jo frokosten, ja så går det rigtig godt og humøret er i top.

Dagens frokost var med tallerken servering. En herlig burger med lidt højde og drøjde til de sultne bureaudrenge.

Ingredienser 6 pers.

Hakket oksekød

1200 gr. Friskhakket oksekød - gerne høj fedt procent - her brugt 200 gr. til hver person

Spicy Ajvar (peberfrugt pesto - købes i fx tyrkiske forretninger)

salt og peber

Sådan gør du:  Ajvar vendes sammen med hakket oksekød og formes til bøffer. Krydder med salt&peber. Steges i ovnen til kødsaften er klar.

Kartoffelchips i voksen format:

4 bage kartofler

Soltørret tomatpesto

Salt

Sådan gør du: Bagekartofler skæres i helt tynde skiver. Lidt soltørret tomatpesto smøres over, drysses med salt og sættes i ovnen, til de er gennemstegte og flotte gyldne.

Hokkaido mos m. rygeost

1 lille hokkaido

1 bouillon terning

2 spk. rygeost

2 spk. smør

Sådan gør du: Skrald Hokkaido og sker i små tern. Kog dem møre i vand med bouillon terningen. Hæld vanden fra. Tilsæt smør og rygeost og blend til en ensartet og glat mos.

Bøftomat - mellem lag

2 bøftomater

Sådan gør du: Skær tomaterne i passende skiver.

Ærtepesto

1/2 pose grønne ærter - fint med dem på frost - tø dem op

1 håndfuld revet cheddar

2 avokado

1 håndfuld mandler

1 håndfuld frisk basilikum - gerne mere

saft fra 1 citron

ca. 2 dl olivenolie

salt og peber

Sådan gør du: Tø ærterne op. Blend dem med alle ingredienser. Spæd evt. mere olie til så pestoen bliver lind. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tip - mandlerne behøver ikke at bliver helt kværnet/hakket. Gerne lidt struktur på pestoen.

Byg nu burgeren op lagvis alt efter smag, behag og sult.

Velbekomme.

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.