En mundfuld solskin

f

Denne råkost eller rawfood slaw er virkelig som overskriften lyder - en mundfuld solskin. Den smager af sol, sommer og ja .. bare noget varmere tider end vi oplever lige nu.

Prøv den til frikadeller, hakkebøffer, det triste kyllingebryst, til burgeren, ja den kan bruges til alt og laves på 5-10 min. Og har man en rest tilovers, så brug den i frikadellefarsen, som lag i lasagnen eller i bolledejen dagen efter. Den indeholder gavnlige kostfibre til vedligeholdelse af tarmen, foruden vitaminer og mineraler. Er man til ren vegansk mad kan man tilsætte kikærter, bønner, soyabønner, chiafrø mm.

Ingredienser

4 pers.

1/4 del knoldselleri

2 bolsjebeder

5-6 cm frisk gurkemejerod

1 stang frisk citrongræs

2 syrlige æbler

1 citron - saft og revet skal

1 håndfuld hørfrø

1 sjat hørfrøolie

Riv alle grønsagerne i en foodprocessor på det lille rivejern. Hæld i en skål, riv skal fra citronen samt saften deraf sammen med hørfrøene i råkosten. Vend godt rundt og giv gerne en sjat hørfrøolie.

Duften fra gurkemejen når den rives finder jeg himmelsk..

Som bonus har Gurkemejen har en række gode egenskaber vi med fordel kan tage til os her i vinterperioden. Fx:


  • Antiseptisk

  • Indeholder Curcumin - en antioxydant - der i følge forskning har en effekt på kræft samt gigtlidelser

  • Virksom til bekæmpelse af infektioner, bakterier, virus og svampe

  • Sårhelende

  • Forebygger leddegigt, led betændelse og knogle beskyttende virkninger

  •  Forebyggende af Alzheimers sammen med D3 vitamin

  • Lovende i forsøg med psoriasis

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.