frokost med lun laks

f

Dagens kundemøde var et arbejdsmøde. Det sætter lidt krav til frokost anretningen imellem store Apple skærme, bærbare computere mm. Valgte derfor at servere en let salat med friskbagte manitoba boller.

Sådan en omgang salat fylder ikke meget på bordet og holder lige den værste sult for døren. Vores medarbejdere er spændt godt for vognen i denne tid, så dagens salat var tiltænkt efter basiske forskrifter dvs. masser af grønne salatblade, agurk og citron, der er nogle af de bedste fødevarer til at holde kroppens pH værdi stabil. Det betyder optimale forhold for kroppens sundheds tilstand. Indtag af fødevarer skal helst ligge i omegnen af 4 til 1. Det vil sige 4 dele alkalisk/ basisk og 1 del forsurende fødevarer. På den måde har man et stærkt forsvar mod sygdom. Og med et øje på alkalisk/basisk fødevareindtag er vi bedre rustet til at modstå vores øvrige livsstil med stress, søvnmangel, for meget kaffe og vin. Hvor disse kan være dråben der får bægeret til at flyde over, hvis vores krops pH værdi er lavere end 7.

Tilbage til dagens frokost hvor proteinkilden bestod af den røget halehængt laks, der ærgerligt nok er en forsurende fødevare, men dog indeholder de livsnødvendigt omega fedtsyrer , ikke mindst således at hjernen kan fungerer optimalt.

Hvis kroppen bliver for sur, fx ved rigeligt indtag af kaffe, sodavand, hvidt brød og sukkerholdige fødevarer. betyder det at kroppen får svært ved slå inflammationer ned. Det kan give sig udtryk i træthed, manglende energi, oppustet hed eller ligefrem smerter, hovedpine, influenza symptomer og hyppige forkølelser for at nævne de gængse.

Derfor er det en god regel at indtage basiske fødevarer - (igen 4 til 1) så man hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer og giver den optimale forhold for selv at helbrede infektioner mm.

Basiske fødevarer kan være:

Kål, salat, rodfrugter, svampe, agurk, broccoli, spiselige blomster, grapefrugt, citroner, tropiske frugter, ananas, vandmelon, æg, figner, meloner.

Forsurende fødevarer kan være:

Kaffe, sodavand, sukkerholdige varer, peanuts, oksekød, havre, riskager, valnødder, kikærter, bønner, rejer og laks.

Læs meget mere om dette spændende emne i bogen "Alkaline kuren" af Dr, Stephan Domenig.

Dagens salat:

3 pers.

1 lille mango

1/2 agurk

2 avokado

4 spk. sesamfrø

1 pose frisk sprød blandet salat

1 halehængt røget laks ca. 500 gr.

1/2 granatæble - kernerne deraf

Dressing:

1 citron

lidt honning

lidt olivenolie

lidt sennep

fremgangsmåde:

Start med at lune laksen i ovnen ca. 15 min ved 150 grader.

Skær mango og agurk i tern. Skyl salaten grundigt. Skær avokado i små stykker og drys dem med sesamfrø. Bank granatæblekerne ud i en skål. Anret salaten på en tallerken. Læg agurk, mango og avokado ovenpå. Pisk dressingen sammen og hæld et par voksne spiseskefulde ud over tallerknen. Pluk nu laksen og fordel den over salaten og pynt med granatæblekerner.

Varighed ca 30 min.

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.