Grøn hapser

f

Her i Vejle har vi en brødmandsbutik. Ikke en bager. Men en brødmandsbutik. Bag denne står to meget didikerede modne mænd og deres team af skønne unge mennesker. Fælles for dem alle er stor kærlighed til surdejsbrød. De er virkelig dygtige. Deres brød smager himmelsk, faktisk valfarter hele oplandet til deres butik.

Jeg har haft fornøjelsen af at være på brødkursus hos dem. Et 2 dages aftenkursus efter lukketid. Her labbede vi viden til os fra brødmændene. Og se det var fedt. Især det at opleve deres gejst, deres engagement og mærke sjælen i deres butik - indsnuse nybagt brød og mel.

Forskellig fra andre lign. bagere bruger disse herrer kun deres egen hjemmedyrkede surdej, økologisk mel og korn. Surdejen er spræl levende, der værnes - hygges om og fodres hver dag.

Brødmandbutikken har til huse i Vejle Midtpunkt - vejles svar på Latinerkvarteret i Århus.

Tilbage til hapserne.

Grøn edamame bønne-avokado-basilikum creme.

Ingredienser:

4 pers.

2 avokado

3 dl edamame bønner

1 citron - øko - saft og skal bruges

1 bøtte basilikum

2 dl olivenolie

2 dl god revet ost - i dag brugte jeg cheddar ekstra lagret

2 dl creme fraiche

Salt og peber

Lidt rød frisk chili

evt. lidt vand hvis den er for tyk

Sådan gør du:

Tø edamame bønnerne op i kogende vand. Hæld vandet fra og blend nu avokado, bønner, ost, olie og basilikum til en lind konsistens. Riv skal fra citronen samt pres saften i. Tilsæt hakket chili og creme fraiche, smag til med salt og peber.

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.