Havtorn smoothie

f

Havtorn er det nye superfood bær. Sprængfyldt med A, C og E vitaminer, antioxidanter og omega 3 plus 7 fedtsyrer. Et syrligt - bittert bær der helst skal kombineres med andre bær, juice, (plante)mælk o.lign. Et lille bær indeholder ligeså meget C vitamin som en hel appelsin.

Jeg var så heldig at få adgang til en masse bær og fornøjelsen med at få disse små pragtbær af grene - fyldt med torne- er jo virkelig uvurderlig! Det tager tid.... Man bander og ømmer sig en del undervejs, opgiver halvt, ømmer sig endnu en hel del gange, men så ser man skålen fyldt med de smukkeste høj-orange bær og man er kisteglad. Eller jeg er i hvert tilfælde.. Resultatet er et bær, der kan booste immunforsvaret til efterårets og vinterens influenza. Og det er alle anstrengelserne værd.

For lige netop det, har vi brug for på bureauet. Her har kollegernes børn taget hul på efteråret med at få feber og forkølelser, der betyder, at NU skal der sættes ind med et ordentligt boost af immunforsvaret. Vi har et rigtig travlt efterår med høj aktivitet, en fyldt kalender, masser af spændende projekter, nye på vej ind, så kollegerne skal have optimale forhold.

Denne smoothie er den første blandt mange til bureau drengene. Nem og hurtig at lave - når først bærerne er af grenene..

Ingredienser:

1 glas:

1/2 dl frosne hindbær

1/3 dl havtorn (pas på mængden - kan give mavekneb i for store mængder)

1 håndfuld isterninger (kan udelades)

1 stor spk. honning

2 dl mælk eller plantemælk (Soya, ris, mandel eller lign.)

1 tsk olie - fx livets olie (bedre optagelse af vitaminer)

evt. frisk mynte

evt. hampefrø som topping (og protein kilde)

Blend alle dele, juster evt. på mælken hvis smoothien er for tyk.

Perfekt til børn. Lav den gerne med en banan, der gør smoothien tykkere og evt. med en halv avokado. Smager himmelsk og kan bruges som super sund, cremet og nærende is til børn.

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.