Hjemmelavet burger

m

Hele weekenden har jeg fulgt med i billederne på Instagram fra forberedelserne til den ny restaurant - "Grisen" i København. Det er kokken Umut Sakarya der står bag konceptet med en traditionel grillbar. Det hyggelige består i det helt nede på jorden spisekort med ene hjemmelavede retter. Skønne veltilberedte grilbars-retter. Vores drenge her på kontoret ville smile ekstra bredt hvis vi havde kontor i nærheden af Grisen..

Men de må nøjes med mig. Så i dag - tirsdag - dagen efter 2. Pinsedag hvor drengene har smæsket sig i forkælelse fra fruerne hele den forlængede weekend. ja da skal drengene have hjemmelavet burger med hakkebøf, syltede rødløg, syltede agurker med revet ingefær, ananas/spidskål slaw og en spicy chilisovs. Alt hjemmelavet..

Syltede rødløg

Ingredienser

4-5 rødløg af god størrelse

1 dl rørsukker

4 dl lys eddike

2 dl vand

evt. En rød chili

Eddike, vand og sukker koges op. Skær løgene i tynde skiver. Tilsæt dem og evt. Chili i tynde skiver. Kog med i et minut. Tag af varmen og hæld blandingen på et skoldet sylteglas. Afkøl.

Syltede agurker:

2 agurker

2 dl fransk æbleeddike

2 dl vand.

3-4 cm frisk ingefær - revet fint

2 dl rørsukker

Kog æbleeddike, vand og sukker op i en gryde med revet ingefær. Skær agurkerne i helt tynde skiver. Hæld eddike blandingen over agurkerne og stil tilside for at trække. Når blandingen er kold hældes eddike vandet fra.

Ananas/spidskål slaw:

1 spidskål

1 moden ananas

1 creme fraiche valgfri fedtprocent 😉 men 18% er nu go'

Snit spidskålen i ultratynde strimler. Skær ananas i små tern og vend sammen med spidskål og creme fraiche. Alternativt kan en skyr eller cheasy udemærket bruges. Stil tilside på køl.

Chili sovs:

7-8 store modne tomater

olivenolie

4-5 friske chili i den ønskede styrke

1 lille dåse tomatpure

salt, peber og gerne lidt løvstikke, oregano eller lign.

Skær tomater i mindre stykker og kom dem i en gryde og svits dem i en sjat olivenolie. Kom finthakket chili og tomatpure  i og rør grundigt. Lad det simre en god times tid og smag til med salt, peber og krydderurter, hvis muligt lad sovsen simre endnu en halv times tid. Hæld sovsen på et skoldet sylteglas.

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.