Influenza suppe

m

Vi har en flok unge mænd her på bureauet der døjer med utilpashed, forkølelse og hoste. Derfor iværksætter vi den plantebaserede lægetaske og prøver at dulme og bekæmpe disse influenza lignende symptomer, med det vi nu engang har til rådighed.

I dag blev serveret den velkendte "influenza" suppe. Den bliver kreeret, hvis bureau drengene hænger lidt i bremsen. Altid med fokus på bakterie- og virus hæmmende fødevarer, der hver især gavner immunforsvaret.

Ingredienser:

4 pers.

200 gr. kyllingefilet (kan udelades)

5 cm ingefær - frisk

2 citrongræsstænger

1 chili - frisk

1 potte timian - helst frisk

1 dl olie

3 cm gurkemejerod - brug evt. pulver

2 fed hvidløg - gerne flere

1 glas santa maria thai krydderpasta - den røde

2 spk. stærk karry

1 dåse kokosmælk

4 bagekartofler kartofler

1/2 selleri

1 liter god bouillon

Sådan gør du:

Start med at hakke ingefær, chili og  hvidløg helt fint. Hæld olien i en gryden og svits det hele godt igennem. Tilsæt thai pastaen - rør grundigt rundt og hæld bouillon ved. Lad simre.

Rengør kartofler og selleri og skær i små tern. Tilsæt dem i gryden. Læg citrongræs stængerne i gryden efter et par gode dask.

Lad simre til kartofler og selleri er møre. Tag citringræsstængerne op. Blend suppen lind.

Skær kylling filet i mindre stykker og hæld dem i suppen. Lad den simre 1 time og afslut med 10 min. opkog.

Skru ned for varmen. Tilsæt 1 dåse kokosmælk. Smag til med salt og peber. Juster evt. styrken med mere chili eller omvendt med lidt fløde, hvis den er alt for stærk. Det afhænger meget kvaliteten og styrken på chili/hvidløg/ingefær. Den skal helst have bid, så det løsner alt forkølelsen i næsen og bihulerne.

Grønkålstopping

4 voksne stænger frisk grønkål

1 citron og skal - økologisk

lidt god olie

1 dåse kikærter

krydderier -  gerne lidt rundhåndet - her brugt Ras el Hanout.

Frisk timian - en god håndfuld

Rengør grundigt og snit grønkålen helt fint. Vend med citronsaft, revet citron skal og olie. Lad stå.

Rist kikærter på en pande med lidt smør og krydderier. Hak timian fint og tilsæt når de er færdige. Efter Ca. 10 min.

Vend kikærterne over grønkålen og server den som topping på suppen.

Tip:

Brug masser af hvidløg i din mad hvis der er forkølelse, virus mm. i kroppen. Hvidløg indeholder Allicin der har en anti- parasitisk, - svampe og bakteriel virkning i kroppen.

Ingefær har ligeledes en række potente anti-mikrobielle egenskaber. Især virus i luftvejene kan lindres med ingefær. Andre bakterier som stafylokokker og streptokokker kan ingefær bekæmpe via dens anti-bakterielle egenskaber.

Timian har en antiseptisk virkning og er især god til at bekæmpe svampe i menneske kroppen. Den er gavnlig mod bakterielle infektioner og sygdomme der skyldes bakterier. Forkølelse, hoste, muskelsmerter, luftvejsinfektioner og astma kan lindres, hvis man anvender timian indvortes.

Gurkemeje er en lægeplante der er meget udbredt i kinesisk medicin. Den har egenskaber som bakteriehæmmende, inflammationshæmmende, kredsløbsstimulerende og er en kraftig antioxidant.

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.