Karry suppe med grønkåls crunch

m

Smagfuld karry suppe med alt godt fra grønsagsskuffen i køleskabet. Den kan bygges op med alle rester for at forebygge madspild og sikre at alt bliver brugt fornuftigt. Så spring ombord og 'byg' et brag af en karry suppe.

Suppen her på bureauet simrede lystigt hele formiddagen og blev da egentligt helt go 😉 En super måde at få masser af grønsager, vitaminer, mineraler og kostfibre i drengene uden de selv aner det..
Start med at svitse krydderierne, hakket løg og hvidløg i en sjat olie. Herefter hældes ca 1 liter kogende vand med bouillon ved. Ved brug af kogende vand sikrer man at de 'fastbrændte' krydderier i bunden af gryden kommer med. Tilsæt alle de fint hakkede grønsager og de røde linser. Spæd mere vand til. Lad nu suppen simre ved svag varme i et par timer hvis tiden er til det. Hold jævnligt øje med vandstanden. Det er nu, at der skal fyldes masser af kærlighed i retten. Tilsæt dine favorit krydderier - evt mere hvidløg, chili og salt når smagen bygges op. Ca 40 min. Før servering kan tilsættes kylling eller hvis man ønsker ren vegetar kan en dåse bønner tilsættes. Retten får dermed ekstra vegetabilsk protein. Jævn suppen med gule ærter (af 5min. Kogetids varianten). Den er fortrinlig til at jævne med. Til sidst tilsættes en god kokosmælk og suppen smages til for sidste gang.

Obs. - ingen målanvisning på grønsager.

Ingredienser:
Karry - gerne en stærk variant
Rødløg
Galangarod - pulver
Hvidløg
Chili
Frisk ingefær
Salt
Olie

Selleri
Gulerødder
Spidskål
Tomater - mange
Røde linser
Gule ærter
Evt. Kyllingefilet
Vand og en god bouillon terning
Kokosmælk
Grønkåls crunch
1 pose grønkål
1/2 chili
1 dåse kikærter
1/2 dl god soya sause
Lidt frisk revet ingefær
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1-2 dl sesamfrø

Varm lidt smør på en pande tilsæt finthakket grønkål, kikærter, solsikkekerner, grækernes og sesamfrø. Vend rundt med tørrede chiliflager og soya. Vend nænsomt rundt til kålen er mør. Hæld crunch ovenpå suppen ved servering.

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.