Kyllinge burger

m

Må sige jeg har en stor forkærlighed for at servere alternative fortolkninger af burgere til mine kolleger. Dagens frokost på bureauet blev derfor kyllingeburger med hjemmebagt manitoba/fuldkorns/hyben bolle og tre forskellige slags salat. Lyder som meget, men de her bureau drenge er evig sultne og det kræver altså sit, at mætte dem hver dag..

I dag lavede jeg burgerne med 80% grønsager og 20% kyllingefars. Denne nedenstående opskrift er ændret lidt, så burgerne er mere "spiselige" (knap så mange % grønt) for de der ikke er vandt til SÅ mange grønsager. Det skal jo helst blive en succes..

Kyllingeburgere:
4 pers.
200 gram hakket kyllingekød
150 gram broccolihoved
50 gram knoldselleri
50 gram porre
50 gram peberfrugt
50 gram blomkål
1 lille rødløg
1 æg
4 cm frisk gurkemejerod - kan udelades men det er virkeligt sundt..
2 fed hvidløg
2 tsk. chili flager
krydderier - her brugt Claus Holms Bombay karry blanding, salt og peber
Hørfrø
Solsikkekerner
smør til stegning

Blend alle grønsager til en helt fin ensartet masse. Vend sammen med kyllingekød, æg og krydderier. Form burger bøfferne med en ske på panden (farsen er lidt lind) og hæld hørfrø samt solsikkekerner på hver side under stegning, så burgerne får en knasende stegeskorpe. Der tilmed er sund. Hørfrø er fyldt med Omega3 olier, protein, jern og gavnlige fibre. Solsikkekerner er faktisk også ret proteinrige. Steg dem til de er gennemstegt, men dog saftige. Det kan være nødvendigt at justere med et ekstra æg hvis farsen ikke hænger sammen.

Grønkålsslaw:
4 pers.
3 store håndfulde frisk grønkål
2 gulerødder
1 gul rødbede
2 dl creme fraiche lav fedtprocent
3 spk. Svansø chili aioli
salt og peber

Start med at hakke grønkålen helt fint. Riv gulerod og den gule bede. Bland sammen med creme fraiche og aioli. Smag til med salt og peber. Stil på køl for at trække.

Masseret spidskålssalat m. hvedegræsdressing
4 pers.
ca 1/2 spidskål af stor størrelse - ellers et helt
1 syrligt æble
Marinade af:
1 dl rapsolie
2 spk. sennep
1 spk. hvedegræaspulver
2 spk. balsamico
1 spk. honning
salt og peber

Snit spidskålen fint. Skær æblet i små tern. Bland dressingen sammen, smag til og juster evt. styrken med ekstra sødme. Hæld den over kål og æbler. Masser nu salaten, så den bliver blød og tager alt smagen fra dressingen til sig. Lad gerne trække før servering.

Grøn salat m. gulerodsstrimler
4 pers.
1 lille frisk salathoved - vælg din favorit
4 gulerødder
1/2 agurk
2 spk. gule hørfrø
1 citron - øko både skal og saft skal bruges
1/2 dl god olivenolie

Riv salatbladene i mindre stykker. Skræl gulerødder i tynde strimler, enten med mandolinjern eller som jeg old school med en skræller i hånden. Halver agurk, skær frugtkødet ud og skær den i skiver. Riv skrællen fra citronen, bland med olivenolie og saften fra citronen. Pisk og hæld over salaten. Pynt med gule hørfrø.

Opskrift til bollen er at finde på bloggen.

Byg nu burgeren op fra bunden med alle lagene og pynt evt. med lidt sød mango til sidst. Er man lidt brød forskrækket kan bollen udelades. Eller man kan bruge en god skive fiberrig rugbrød.

Bureauet var drengene noget skeptiske over mangel på hakket oksekød, ketchup og syltede agurker. Og blev kun mere blege, da de så hele køkkenet sat til med hakkede rodfrugter, grønkål, broccoli, blomkål og salater, marinader mm. Og tilmed forsvandt kyllingekødet i den store skål i et sandt inferno af blendede rodfrugter og grønsager.. Meget skeptisk satte de sig til bords. Må sige, at de gik til den. Alle skåle var tomme, hvilket må tolkes som en succes - trods rigtig rigtig mange grønsager...

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.