Lilla blomkålssalat m. blåbær

m

Denne salat er helt fantastisk tarm venlig. Det vil sige, den er proppet med naturlige fiberrige grønsager, der alle tilfører tarmen gavnlige kostfibre til at opretholde et godt miljø i tarmen. Ligeledes indeholder denne salat vitaminer og mineraler samt gode fedtstoffer til at opretholde kroppens vigtige funktioner.

Fungerer tarmsystemet ikke optimalt kan det forstyrre optagelsen af næringsstoffer som vi har brug for til at fungere normalt. En velfungerende tarm er bedre rustet mod infektioner, virus og fremmede bakterier. Og særligt mælkesyrebakterier er effektive men også naturlige kostfibre fra fx kål skaber et godt fylde og virker stimulerende i tarmsystemet.

Ingredienser:

4 pers.

1/2 lilla blomkål

4 håndfulde friske blåbær

1 lille broccoli hoved

1 lille pose frisk spæd salat

1 dl hørfrø - giv dem gerne en kvik tur i morteren

1/2 dl chiafrø

1 citron - øko - saft og revet skal

1 dl olivenolie

salt og peber

Sådan gør du:

Start med at skylle blomkål og broccoli grundigt. Særligt øko kan indeholde megen sand og jord. Hak derefter blomkål og broccoli i små stykker. Vend en dressing af salt, kværnet peber, citron saft og revet citronskal sammen med olivenolien. Vend sammen med blomkål og broccoli. Lad trække.

Skyl nu salaterne, er den lidt slatten kan den med fordel ligges i koldt vand i 10 min. - så bliver den spændstig igen.

Vend salater, blomkål og broccoli sammen med blåbær, hørfrø og chiafrø.

Velbekomme..

Tip.. varier dressingen med en skefuld sennep der står godt til rå blomkål/broccoli. Eller en god sjat balsamico. Og fyld forskellige frø og hakkede kerner i salaten. Alle er med til at højne mineral, kostfibre og (gavnlig) fedtstof indtaget betragteligt. Hvilket gavner tarmen hvor især hørfrø og chiafrø danner en slim i tarmen og letter fordøjelsen ved forstoppelse og mavekneb.

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.