Lowcarb chili con carne

m

Chili con carne med selleri ris, ristede kikærter/mandler, rå broccoli buketter og avokado/broccoli mousse..

Chili con carne - eller en fri fortolkning af denne - er en klassiker her på bureauet. En base af friske tomater, løg, krydderier, ofte friske krydderurter og frisk chili. Godt hakket oksekød. Heri flere slags bønner, kikærter og masser af krydderier. Det hele står og simrer på komfuret hele formiddagen, hvor der langsomt breder sig en liflig duft.

I dag kom dog en lille ændring, ud med risene! (bruger dog altid grove) og ind med fintrevet knoldselleri. Mange Lowcarb entusiaster har længe brugt fintsnittet blomkål, som erstatning for de kulhydrat holdige hvide ris. Men blomkål smager ikke af meget, hvorimod selleri har en masse aroma, der kommer til udtryk alt efter hvordan man behandler det. Derfor var det en knoldselleri, der skulle stå sin prøve overfor drengene i dag.

Knoldselleri ris
4 pers.
1/2 pænt stort knoldselleri
1 liter kogende vand
1/2 god bouillon terning - kan udelades

Start med at skrælle selleri et. Riv eller hak det i en foodprocessor til en ganske fin størrelse. Hæld "risen" i en stor skål, overhæld med kogende vand og knæk evt. bouillon terningen ud over. Rør rundt og læg et stykke film over og stil til side ca. 15 min.

Ristede kikærter
4 pers.
1 dåse kikærter - forkogte
1 håndfuld mandler
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl hørfrå
spidskommen, lidt paprika, salt og peber
lidt olivenolie til stegning

Varm en pande op med en sjat olie. Rist spidskommen, paprika, salt og peber. Hæld derefter kikærterne og mandler på panden og rør rundt. Steg et par minutter og hæld derefter sesamfrø og hørfrø på panden. Skru ned på 2-3 og lad det stå. Rør jævnligt. Kikærterne skal blive sprøde og gyldne.

Avokado/broccoli mousse
4 pers.
2 modne avokado
1 lille broccoli
1 håndfuld feta
1 håndfuld peanuts
1 dl (ca.) god rapsolie
1 øko citron - saft og skal
2 spk. mayonnaise
1 fed hvidløg

Blend den rå broccoli super fint. Tilsæt avokado, presset citronsaft, revet citronskal og olie. Lad det køre i blenderen i et par minutter, til den bliver lind. Tilsæt nu hvidløg, feta, peanuts og mayonnaisen. Kør igen et par minutter. Smag til og juster evt. med lidt salt. Bliver den for tyk, så spæd op med lidt vand. Den skal blive mousse konsistens.

Server med en god chili con carne, lidt rå små broccoli buketter, selleri ris,  ristede kikærter/mandler og en god skefuld avokado/broccoli mousse på toppen.

velbekomme..

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.