Meatza m. kylling

f

Meatza med kylling og rodfrugter

ingredienser
4 pers.

Bund:
450 gr. hakket kyllingefars
1 pastinak finthakket
1/2 broccoli m. stok finthakket
2 (mellemstore) rødbeder finthakket
1 æg
Krydderier - fx paprika, cayenne peber, hvidløg, salt og peber - gerne rundhåndet
4 håndfulde god cheddar - revet

Top:
1 bakke frisk spinat - grundigt skyllet
1/2 bakke cocktail tomater - halverede
Rød - gul peberfrugt i tynde skiver
2 finthakkede store gulerødder (kan udelades)

Start med at hakke rodfrugterne helt fint. Bland sammen med fars, krydderier og 1 æg. Bred farsen ud på et bageplade - brug et stykke bagepapir ovenpå farsen og skub den ud i et jævnt ensartet lag. Bag den i ovnen ved 175 grader indtil den er fast når du trykker på den. Ca 15 min. Hold øje, så den ikke bliver tør.
Tag bunden ud og drys osten over. Pynt herefter med spinat, tomater og peberfrugter.
Server med et godt fiberholdigt rugbrød.
Til denne portion kan der måske være til en frokost rest dagen efter. Smager fortrinlig kold. Blot vær omhyggelig med nedkøling og opbevaring.

Meatza er en pizza uden en bund af dej. De kulhydrat forskrækkede elsker denne variant. Med pizzaen på hovedet og en bund af fars og topping med ens favoritfyld fx. tomater, spinat, artiskokker, soltørrede tomater mm. Der er utallige variationer og egner sig perfekt til rester i køleskabet.

Hos os på bureauet serveres meatza med friskbagt fiberrigt rugbrød. For fibre mætter de sultne bureau drenge. I dag brugte jeg kyllingefars hvilket går godt i tråd med, at vi skal tilbage i det sunde spor efter julen og nytåret. Tilmed kan jeg godt lide ideen med at spare på kødet og erstatte det med fiberholdige, vitamin og mineralrige rodfrugter. Det er til stor gavn for både vores helbred og ikke mindst for at få flere grønsager sneget ind i vores mad, samt af miljøhensyn.

På billedet ses de to forskellige meatza der blev serveret til frokosten. Én med rødbede som base og én med pastinak som base. Prøv løs, unger, bureau drenge mm elsker det..

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.