Pandekager med skvalderkål

f

Til dagens kundemøde blev budt på en pandekage af æg, en smule fuldkornsmel, banan og fint hakket skvalderkål plus helt friske brændnældeskud. De blev så fine, med grøn nuance og smagte himmelsk. Tilmed er det er rigtig fin måde at rydde ud i skvalderkål og brændenælde bestanden i haven. Gratis ukrudt med gode fødevare egenskaber.

2 pandekager:

2 æg

1 spk. fuldkorns hvedemel

1 banan

1 håndfuld skvalderkål

5-6 flotte skud brændenælde

Pisk æg og mos bananen. Tilsæt mel og pisk. Hak ukrudtet ganske fint og hæld i dejen. Rør grundigt før dejen hældes ud på en pande og steges i lidt kokosolie. Hurtigt og effektiv morgenmad, hvor alt verdens fyld kan bruges. I dag faldt valget på en hjemmelavet rabarber kompot af nye rabarber fra haven, et æble og 2 skefulde vanilje sukker. Samt skiveskåret kiwi , lidt raw hampefrø og friske hindbær.

Pandelagerne kan laves dagen før og opbevares i køleskab. Fortrinlig som morgenmad med frugt og bær , eller som "Fitfood" morgenmad/frost/aftensmad - med vægttab for øje og med  fokos på protein, så tilsæt et ekstra æg i dejen - udelad banan og vanilje - fyld i stedet med laks, en rest oksekød, kylling eller bønner/kikærter med en klat lækker humus. Mulighederne er mange. Med fokus på alt det næringsrige ukrudt, nogle af os har nem adgang til i haven, skoven, øde strækninger mm. kan man lave utrolig mange spændende varianter.

Pandekagerne kan ligeledes laves glutenfri. Erstat da melet med et glutenfri produkt. fx majsmel.

Skvalderkål indeholder C vitamin, B vitaminer og mineraler. Og  I tidernes morgen brugte man skvalderkål som fyld i stuvninger når kål var knap. Ligeledes skulle skvalderkålen være et godt middel mod gigtlidelser. Såsom podagra, da den skulle hjælpe på urinsyren i leddene.

Brændenælde er en af de mest sunde og nærende af ukrudtsplanerne vi finder i naturen. Brændenælder indeholder 15% kulhydrater, 5,5 % protein, o,6 % fedt og 2,3 % mineralske salte som jern, kalium og magnesium. Et fantastisk tilskud til sportsfolk, grundet jernindholdet til energi reserverne og magnesium til ømme muskler - hvor magnesium giver en afslappende effekt. Ligeledes indeholder de silicium til os kvinder, der giver flotte negle og smuk hud. En overraskelse er, at brændenælder indeholder 5 gange mere C vitamin end en appelsin. Og 3 gange mere calcium end mælk. Det er imponerende.

Er du nysgerrig på hvad glutenallergi egentligt er eller vil du vide noget om de gængse symptomer ? kan du med fordel læses Anette Harbech Olesens beskrivelse her Viden & forskning om glutenallergi Hun er én af de førende eksperter i Danmark indenfor sundhedsoptimerende kost.

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.