Savojkål skål m. pulled chicken

m

Savojkål skål m. pulled chicken
4 pers.

Ingredienser:
4 kylling bryster
1 løg
Løvstikke
salt og peber
Holms krydderiblanding til kylling

Start med at lade kyllingebrysterne simre i vand med løg, løvstikke, salt og peber. Ca. 25 min. Stil til side og afkøl når de er møre. Pluk derefter kyllingen i strimler og smag til med krydderier.

Salat skåle:
4 blade savojkål (kan udelades)

Selleri slaw:
2 æbler
200 gr. selleri
2 dl creme fraiche (skyr, cheasy mm)
1/2 citron - saften deraf
Riv æble og selleri og vend sammen med creme fraiche og citronsaft.

Chili sovs m. linser:
4 store tomater
2 dl røde linser
1 dåse flåede tomater
2 chili
Friske krydderurter : løvstikke, oregano og timian
salt og peber
Hak tomater groft. svits dem i en gryde med hakket chili, salt og peber. Hæld dåsetomaten og linser ved samt hakkede krydderurter. Lad sovsen simre i 20 min. Gerne mere. Stil til side og afkøl.

Derudover brug skiver af frisk groft rugbrød og gerne lidt frisk frugt i tern til pynt. Fx æbler, ananas og mango.

Byg nu håndmaden op med rugbrød nederst. En skål savojkål. Et par skefulde selleri slaw og pulled chicken på toppen. Afslut med chili sovsen. Pynt med lidt frisk frugt.

Retten kan bruges som forret til sultne gæster med brødet nederst eller blot den smukke savojkåls skål.

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.