Skyr is m. kerne & frø granola

f

I denne uge havde vi igen besøg af vores fynske venner fra Assens kommune. Når man er i gang med et større projekt er der mange møder undervejs til målet, hvor jeg stiler hen imod at kunderne skal hygges om på en ny måde hver gang.

Da Assens kommune er en flittig genganger, tænkte jeg at dette morgenmøde skulle bestå af hjemmerørt skyr is - med øko skyr fra Thiese m. ananas og passionsfrugt. En skøn frisk skyr der egnede sig fortrinlig til at komme i min nye (lånte) legesag - ismaskinen med kompressor. Lånt af vores freelancer Rasmus. Måske han aldrig får den med hjem igen.. Den er genial. Laver is på 40 min. Hvilket er et hit her på bureauet. Eneste minus er at der aldrig er nok..

Tilbage til skyr isen.

Ingredienser:

4 pers.

1 liter skyr  (prøv Thiese - den er virkelig go´)

Kerne/frø granola:

1/2 dl græskarkerner

1/2 dl sesamfrø

1/2 dl solsikkekerner

1/2 dl mandler

1/2 dl chiafrø

1 håndfuld friske havtorn

En sjat mørk sirup

Fremgangsmåde:

Skyr hældes i ismaskinen og sættes i gang. Alternativt hældes skyr i en beholder og sættes i fryseren, beregn dog min. 3-4  timer før den har sat sig. Afhængig af den valgte beholder.

Granola laves af frø og kerner der ristes på en varm pande. Vend konstant rundt i dem og når de popper lystigt tages panden af varmen og en sjat mørk sirup hældes på. Rør straks med en træske så alle kerner og frø bliver glaseret. Til sidst hældes havtorn på og vendes med rundt.

Det tager to min. Man skal være rap på hænderne. Hæld derefter massen ud på et stykke bagepapir og sørg for at brede massen godt ud. Afkøl og knæk granolaen i mine stykker. Pynt ovenpå skyr isen og vupti færdig..

ps. Fandt nogle velsmagende jordbær - trods sæson - til at bunden af glasset.

God fornøjelse..

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.