Vegetar symfoni

f

Bureau drengene er heldigvis så åbenhjertige (og sultne), at de gladelig hopper om bord i frokost buffeten, selv når jeg laver vegetar dag. Hvilket sker oftere og oftere..

Som her med tre forskellige små salater og kikærter som primær proteinkilde. Resultatet bliver en let, mættende og frisk frokost, der ikke ligger tungt, når drengene skal arbejde videre med krævende opgaver.

Portionen er skalleret ned til 4 pers. og ikke vores 16 sulte unge mænd..

Ovnstegt sødkartoffel:

1 stor sød kartoffel

1 bagekartoffel

1 rød peber

lidt røget paprika og havsalt

1 dusk persille

Skræl kartoflerne og sker dem samt rød peber i passende tern. Drys med krydderier og steg dem i ovnen til de er sprøde og gyldne. Drys med frisk hakket persille ved servering.

Rødbede slaw:

2 store rødbeder

2 pærer - faste

1 dl fransk æbleeddike

1 håndfuld solsikkekerner

Skræl rødbeden og vask pæren grundigt. Riv dem på det grove jern og mariner med æbleeddiken. Lad gerne trække en time før servering. Drys med en håndfuld solsikkekerner.

Romaine salat m. blåbær:

1/2 romaine hoved

2 håndfulde blåbær

2 dl edamame bønner

50 gr. feta

Marinade: 1/2 dl rapsolie, 1 tsk. sennep, 1 tsk. honning, saften fra 1/2 citron - piskes sammen.

Skyl salaten grundigt. Snit den i strimler. Optø bønnerne i kogende vand. Vend salat med vaskede blåbær, bønner  og smuldrer feta hen over. Hæld til sidst marinaden på og vend rundt.

Salaterne går ligeledes godt til frikadellen eller hakkebøffen hvor disse lette salater  laves lynhurtig.

Tip: salaterne kan gemmes 1-2 dage hvis man er påpasselig med hygiejnen og nedkølingen.

Velbekomme.

q Denne blog stiller skarpt på trivsel og arbejdsglæde hos Skybrud.dk.
Kig med - måske får du en idé eller inspiration til din hverdag.